Æteriske olier: vidunderlige naturlige dufte

Jeg er helt vild med æteriske olier. De har en skøn duft og kan mixes på forskellig vis. Jeg bruger æteriske olier til mange ting. Blandt andet laver jeg min egen rumdufter til både badeværelset og soveværelset, så der altid dufter skønt. Det er super nemt og lige til. Du tager blot en flot, lille flaske, tilsætter mandelolie og nogle dråber af din yndlingsduft. Derefter sætter du cirka ti grillspyd af træ i flasken og vupti, så har du din hjemmelavede rumdufter. 

Jeg køber mine æteriske olier på denne hjemmeside, hvor de har et stort udvalg. De æteriske olier herfra bliver produceret i Danmark og ligger i et prisleje, hvor alle kan være med. 

Men lad os lige få afklaret, hvad æteriske olier overhovedet er for noget. Æteriske olier eller essentielle olier, som de også kaldes, er koncentrerede planteolier, som primært udvindes ved vanddampdestillation. Olierne kan også udvindes ved presning af frugtskaller. De æteriske olier findes i særlige blomster, lægeplanter, frugtskaller samt i barken på bestemte træer. 

De æteriske olier har mange gode egenskaber og anvendes i meget naturkosmetik, fødevarer, til aromaterapi og for eksempel til at give smag til hjemmelavet slik. Æteriske olier er koncentrerede og anvendes derfor kun dråbevis. De æteriske olier må helst ikke anvendes ufortyndet direkte på huden. 

Lige for tiden er jeg helt vild med lavendelolien. Denne olie er super god, hvis du har søvnproblemer, da den har en meget beroligende effekt. Det eneste, du skal gøre, er er tage låget af flasken og stille den på dit natbord. De gode dufte fra lavendelolien vil hjælpe dig med at falde til ro og til at få en god nats søvn. Du kan også prøve at lave duftpinde, som du kan have til at stå i soveværelset hele tiden.   

Med de æteriske olier kan du også lave din helt egen massageolie. Jeg bruger mandelolie som base og blander så nogle dråber æteriske olier i. Du kan forsøge dig med at blande forskellige dufte og lave din helt egen personlige duft. 

Published by